Gaten zagen in hout

Je wilt gaten maken in hout? Dan ben je bij ProFit aan het juiste adres. Met de ProFit gatzaag voor hout maak je eenvoudig een perfect gat. Onze worden gebruikt voor alle houtsoorten. Denk aan MDF, multiplex, spaanplaat, hardhout, Meranti, Mahonie, Eiken, Bankirai, Notenhout, Teak, Steigerhout, Vuren en Grenen. Benieuwd hoe je het beste gaten kan zagen in hout? Lees ons advies, speciaal gemaakt voor het gatenzagen in hout.

Welke ProFit producten zijn geschikt voor gaten maken in hout?
• Multi Purpose
• Multi Purpose LONG
• Bi-Metal PLUS
• Bi-Metal Classic
• Speed Drill

Plaatje

Kies voor hardmetalen tanden
Als je veel en vaak gaten wilt zagen in hout, dan kan je het beste een gatzaag gebruiken met hardmetalen tanden. Deze maken het mogelijk om gaten te boren in alle soorten hout. Wanneer een gatzaag lang mee moet gaan omdat je regelmatig gatenzaagt in hout dan is de Multi Purpose dé gatzaag. Deze heeft geen moeite om even een andere materiaal mee te pakken én heeft tenslotte ook de hardmetalen tanden.

Tips van onze gebruikers
Het is belangrijk om op rustige wijze door het materiaal heen te zagen door evenwichtig kracht te zetten op de gatzaag. Harder duwen is niet beter om sneller door het materiaal heen te komen. Belangrijk is dat het materiaal niet splijt. Het eenvoudig verwijderen van de prop is uniek bij de ProFit gatzagen, doordat je de gatzaag simpel terug kan trekken over de centreeer pen. Wanneer de gatzaag terug getrokken is glijdt de prop eenvoudig van de centreerpen af.

Wist je verder dat wij gatzagen hebben die niet alleen geschikt zijn voor hout, maar ook voor baksteen, fermacel, laminaat of kunststof? Met de gatenzaag voor hout van ProFit verwijder je de prop na het zagen heel eenvoudig door de gatzaag naar achteren te klikken.

Bekijk hier het aantal gaten per gereedschap in diverse soorten hout
 
Multi Purpose
Multi Purpose LONG
Bi-Metal PLUS
Bi-Metal Classic
Speed Drill
MDF
meer dan 500 gaten
meer dan 150 gaten
circa 20 tot 30 gaten
circa 10 tot 20 gaten
circa 20 tot 40 gaten
Multiplex
meer dan 500 gaten
meer dan 150 gaten
circa 10 tot 20 gaten
circa 5 tot 15 gaten
circa 10 tot 30 gaten
Spaanplaat
meer dan 500 gaten
meer dan 150 gaten
minder dan 10 gaten
minder dan 5 gaten
circa 5 tot 20 gaten
Hardhout
meer dan 500 gaten
meer dan 150 gaten
minder dan 10 gaten
minder dan 5 gaten
circa 5 tot 20 gaten
 

Onze top 12 selectie voor het gatenzagen in hout