Gaten zagen in MDF

Gaten zagen in MDF doen onze vakmannen zeer regelmatig. MDF is namelijk een veelgebruikt materiaal binnenshuis en goed bewerkbaar. Onze gatzagen gaan dagelijks door MDF deuren, tafelbladen, kasten, bed ombouw, plinten, trapleuningen, vensterbanken en ga zo maar door.

Welke ProFit producten zijn geschikt voor gaten maken in MDF?
• Multi Purpose
• Multi Purpose LONG
• Bi-Metal PLUS
• Bi-Metal Classic

Plaatje
Kies voor onze Multi Purpose collectie
MDF zijn gedroogde houtvezels en door middel van hars met elkaar verbonden. Een gatzaag met bi-metaal tanden kan namelijk hooguit 20 tot 30 gaten maken. Als je kiest voor hard metalen tanden dan kan je meer dan 500 gaten zagen. Veruit de beste keuze voor jou als vakman.

Tip van onze gebruikers
Bij het maken van gaten in MDF is voorboren van belang, zodat het materiaal niet scheurt. Het is belangrijk om op rustige wijze door het materiaal heen te zagen door evenwichtig kracht te zetten op de gatzaag. Harder duwen is niet beter om sneller door het materiaal heen te komen. Dit zorgt voor de beste afwerking en het mooiste resultaat.

Wist je verder dat wij gatzagen hebben die niet alleen geschikt zijn voor MDF, maar ook voor baksteen, hardhout, laminaat of kunststof? Met de gatzagen van ProFit verwijder je de prop na het zagen in MDF heel eenvoudig door de gatzaag naar achteren te klikken.
Bekijk hier het aantal gaten per gereedschap in MDF
 
Multi Purpose
Multi Purpose LONG
Bi-Metal PLUS
Bi-Metal Classic
Speed Drill
MDF
meer dan 500 gaten
meer dan 150 gaten
circa 20 tot 30 gaten
circa 10 tot 20 gaten
circa 20 tot 40 gaten


Onze top 12 selectie voor het gatenzagen in MDF