Een gatzagen in steen? Let op welke steensoort je bewerkt!

 

Gatenzaag Steen

Wat is nu de beste gatenzaag of gatenboor voor het gatenzagen in steen? Het aantal steensoorten dat aanrechtbladen, wand- en vloertegels wordt gebruikt is de laatste jaren alleen maar meer geworden. En dat stelt de Koningen van het Gatzagen voor nieuwe uitdagingen. Geen probleem met kennis over het materiaal en de juiste gatzaag!

 

Zachtere steensoorten

Voor het zagen van gaten in zachtere steen soorten is de Multi Purpose gatzaag het meest geschikt, zachtere steensoorten zijn bijvoorbeeld: zachtebaksteen, ytong blokken of kalk zandsteen. Het voordeel van de Multi Purpose is dat deze gatzaag ook prima gebruikt kan worden voor het zagen van gaten in hout. Kortom: een veelzijdige gatzaag die zich prima leent voor het maken van gaten in de zachtere steensoorten.
Let op: hardere steensoorten worden steeds vaker gebruikt. Ook in de bouw en nieuwbouw! Bakstenen zijn steeds vaker dubbelgebakken en dus keihard!

 

Hardere steensoorten

De Multi Purpose gatzaag zal in de meeste gevallen ook wel door de hardere steensoorten gaan, maar dat gaat vaak ten koste van de levensduur. Het kan natuurlijk wel eens een slimme oplossing zijn wanneer u snel in steen wilt boren. Het halen van een andere gatzaag kost immers kostbare tijd en dan is het voordeliger om het risico van een kortere levensduur te nemen. En ook voor een enkele klus kan de Multi Purpose prima gebruikt worden. Het is een kwestie van prioriteiten stellen. De Diamond Dry is dé gatzaag voor het maken van gaten in hardere steensoorten zoals graniet, hardsteen, marmer, basalt maar ook keramiek is geen probleem. Gebruik de Diamond Dry en profiteer van een veel langere levensduur, de diamond dry is dan ook het beste gereedschap om een gat te zagen in steen.

 

Natuursteen

Het zagen van gaten in natuursteen is echt een klus voor de Diamond Dry. Het koelen met water is niet meer nodig en de Diamond Dry zaagt zonder problemen gaten in natuursteen, zoals marmer en graniet. Dat het koelen met water niet meer nodig is, zal zeker een opluchting zijn voor uw klanten!

 

Composiet

Composiet is een samenstelling van steen en kunststof. Het probleem met composiet is dat de samenstelling en de hardheid van het materiaal kunnen variëren. Het kan zijn dat een Multi Purpose gatzaag prima door het composiet komt, maar het kan ook zijn dat het zonder de Diamond Dry niet lukt. Het stelt professionals soms voor lastige keuzes. Welke gatzaag gebruiken voor composiet? Het is dan goed om te weten waarom composiet zo populair is (en dat vast ook zal blijven). Composiet heeft de uitstraling van natuursteen, maar is duurzamer en minder gevoelig voor beschadigingen. Wij raden professionals die vaak met composiet moeten werken dan ook aan om voor de Diamond Dry te kiezen; die investering betaalt zichzelf terug in een langere levensduur. U kunt zo meer gatenzagen met dezelfde gatzaag voor steen. En de Diamond Dry kan iedere composiet-samenstelling zonder problemen aan. Overigens werkt de Diamond Dry veel sneller dan een Multi Purpose.

 

Onze top 4 meest gebruikte Diamond dry gatzagen voor steen door onze gatzaag koningen