Gaten zagen in trespa

Trespa of HPL platen, elke vakman kent het. Iets wat wij tegenwoordig steeds en steeds meer zien bij de afwerking van gevels en balkons. Prachtig! Maar wel specifiek materiaal om rekening te houden met de keuze van de gatzaag. Trespa is namelijk een massieve, compacte plaat die is opgebouwd uit houtvezels of papier met toevoeging van een fenolhars bindmiddel.

Welke ProFit producten zijn geschikt voor gaten maken in Trespa?
• Multi Purpose
• Multi Purpose LONG
• Bi-Metal PLUS
• Bi-Metal Classic

Plaatje
Kies voor hardmetalen tanden
Trespa staat bekend staat om zijn hardheid en daarom ben je als vakman aangewezen op hardmetaal tanden bij een gatzaag. Met bi-metaal tanden is je gatzaag na 5 gaten volledig opgerookt in de Trespa. Vakmannen kiezen dus altijd uit onze Multi Purpose collectie. Het record bij goed gebruik staat zelfs op circa 175 gaten in Trespa met 1 MP gatzaag.

Tips van onze gebruikers
Vakmannen vergelijken Trespa vaak met hardhout. Het is namelijk een snoeiharde kunststofplaat. Een tip bij het gatenzagen in Trespa is om op een rustige wijze door het materiaal heen te zagen door evenwichtig kracht te zetten op de gatzaag. Harder duwen is niet beter om sneller door het materiaal heen te komen. Kies bij Trespa wel voor een hoog toerental.

Wist je verder dat wij gatzagen hebben die niet alleen geschikt zijn voor Trespa, maar ook voor baksteen, fermacel, laminaat of kunststof?
Bekijk hier het aantal gaten per gereedschap in trespa
 
Multi Purpose
Multi Purpose LONG
Bi-Metal PLUS
Bi-Metal Classic
Trespa
meer dan 100 gaten
meer dan 35 gaten
circa 2 tot 5 gaten
circa 2 tot 5 gaten


Onze top 12 selectie voor het gatenzagen in Trespa