Een gatzagen in kalkzandsteen - tips en tricks

   

Kalkzandsteen - Het materiaal

Kalkzandsteen is een steensoort die vaak wordt gebruikt in nieuwbouwhuizen en nieuwe badkamers. Het zagen van gaten in kalkzandsteen komt dan ook vaak voor: het maken van gaten voor kranen in de badkamer, gaten maken voor contactdozen en verlichting etc. Professionals kiezen niet altijd de meest efficiënte gatzaag voor deze klussen, maar met deze tips is dat verleden tijd!

 

Het zagen van gaten in kalkzandsteen

Kalkzandsteen heeft de eigenschap dat het materiaal snel vergruist. En deze eigenschap maakt dat professionals niet altijd de meest optimale keuze maken. Kalkzandsteen is een steensoort en dus kiezen sommige professionals voor de Diamond Dry gatzaag. Dat klinkt misschien logisch, maar is niet de beste keuze. Het vergruizen van het materiaal zorgt dat de Diamond Dry in het stof/gruis aan het zagen is. Hierdoor zal een onnodige hoge slijtage aan de gatzaag optreden. Het aantal gaten dat met de Diamond Dry in kalkzandsteen gezaagd kan worden, zal dus beperkt zijn. Ook de bi-metalen gatzaag wordt weleens gebruikt voor het zagen van gaten in kalkzandsteen.  Deze gatzaag is absoluut niet voor het zagen van gaten in kalkzandsteen anders. Een bimetalen gatzaag is na een paar omwenteling bot en kan nergens meer voor gebruikt worden. De Multi Purpose gatzaag is in de zachtere klakzandsteen misschien wel de beste (kosten-)efficiënte keuze. Een duurdere oplossing is de diamant gatzagen die ook in beton gaan.

 

Gaten zagen in kalkzandsteen: Multi Purpose gatzaag

De Multi Purpose gatzaag is een allround gatzaag die het meest geschikt is voor het zagen van gaten in kalkzandsteen. De Multi Purpose kan 2 à 3 gaten in de zachtere kalkzandsteen zagen. Daarna kun je de Hard Metalen tanden weer laten slijpen en is de gatzaag weer zo goed als nieuw. Op deze manier kan de multi purpose kosten efficiënt gebruiken. 

 

bekijk onze top 12 gatzagen voor kalkzandsteen