Het advies van ProFit

Daar kun je van op aan.

Gaten zagen in kunststof

Gaten zagen in kunststof
Gaten zagen in kunststof

Wil je gaten zagen in kunststof? Dan ben je bij ProFit aan het juiste adres. Wij zijn al jaren de drijvende kracht achter ’s werelds slimste gatzagenlijn. In dit artikel ontdek je welke ProFit producten het meest geschikt zijn voor het zagen van gaten in kunststof. Ook krijg je een aantal gebruikerstips.

Over ProFit

ProFit is fabrikant van slimme gatzaagoplossingen. In 25 jaar tijd hebben wij ons ontwikkeld tot een toonaangevende internationale speler met activiteiten in meer dan 20 landen. Als uitvinder van de beroemde TCT-gatzaag met hardmetalen tanden, zijn wij de grondlegger van de meest revolutionaire en inmiddels meest gekopieerde gatzaag ter wereld. Wat niemand echter kan kopiëren, is het gepatenteerde snelwisselsyteem Click & Drill® en onze vele andere gepatenteerde oplossingen. Wij blijven als Innovatie Top 100-bedrijf voorloper in de markt met een 100% focus op gaten maken.

Welke ProFit producten geschikt voor het maken van gaten in kunststof?

• Multi Purpose
• Multi Purpose Long

Wij adviseren hardmetalen tanden

Voor veruit de meeste kunststof materialen geldt dat een gatzaag met hardmetalen tanden de beste keuze is. Wij adviseren hier om niet te kiezen voor bimetaal gatzagen. Het aantal gaten dat je hier mee kan maken staat namelijk in geen verhouding tot de Multi Purpose. Bekijk de tabel op deze pagina voor een volledig overzicht van het aantal gaten per type gatzaag in diverse soorten kunststof.

Gebruikerstips

Als je gaten wilt zagen in kunststof, let er dan op dat je met een laag toerental zaagt. Zo verbrandt of smelt het materiaal niet. Het is belangrijk om op rustige wijze door het materiaal heen te zagen door evenwichtig kracht te zetten op de gatzaag. Harder duwen is niet beter om sneller door het materiaal heen te komen. Wist je verder dat wij voor elk materiaal de juiste gatzaag hebben? 

Het aantal gaten per gereedschap in diverse soorten kunststof

Tabel kunststof

Wij delen onze kennis graag

Kennis is kracht, daar geloven we bij ProFit stellig in. Bij het juiste gebruik van onze tools komt de ware magie tenslotte pas echt boven drijven. Kennis delen om jou zo goed mogelijk op weg te helpen, is daarom belangrijk voor ons. Heb je nog hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? Met onze configurator heb je direct productadvies op maat. Ook kun je natuurlijk altijd contact opnemen voor persoonlijk advies. Onze experts staan voor je klaar.

Direct productadvies