Het advies van ProFit

Daar kun je van op aan.

Gaten zagen in lastige materialen

Gaten zagen in lastige materialen

Wil je gaten zagen in uiteenlopende materialen? Dan ben je bij ProFit aan het juiste adres. Wij zijn al jaren de drijvende kracht achter ’s werelds slimste gatzagenlijn. In 25 jaar tijd hebben wij ons ontwikkeld tot een toonaangevende internationale speler met activiteiten in meer dan 20 landen. Als uitvinder van de beroemde TCT-gatzaag met hardmetalen tanden, zijn wij de grondlegger van de meest revolutionaire en inmiddels meest gekopieerde gatzaag ter wereld. Wat niemand echter kan kopiëren, is het gepatenteerde snelwisselsyteem Click & Drill® en onze vele andere gepatenteerde oplossingen. Wij blijven als Innovatie Top 100-bedrijf voorloper in de markt met een 100% focus op gaten maken. In dit artikel ontdek je welke van onze producten je het best kunt gebruiken voor allerlei uiteenlopende lastige materialen.

Gaten zagen in kunststof

Voor veruit de meeste kunststof materialen geldt dat de Multi Purpose de beste keuze is. Wij adviseren hier nadrukkelijk om niet te kiezen voor bimetaal gatzagen. Het aantal gaten dat je hier mee kan maken staat namelijk in geen verhouding tot de Multi Purpose. Lees meer over gaten zagen in kunststof

Gaten zagen in HPL

Wil je gaten maken in HPL? Dat is een vak apart. HPL is namelijk snoeihard en met een bimetaal gatzaag kom je niet verder dan 20 gaten. Deze gaat namelijk letterlijk in rook op. De hardmetalen tanden van de Multi Purpose zijn hiervoor echt noodzakelijk. Lees meer over gaten zagen in HPL.

Gaten zagen in hardhout

Wij adviseren om bij hardhout te kiezen voor hardmetalen en niet voor bimetalen tanden. Voor hardhout is de Multi Purpose dus de beste keuze. Lees meer over gaten zagen in hardhout.

Gaten zagen in MDF

Een gatzaag met bimetaal tanden kan hooguit 20 tot 30 gaten in MDF maken. Als je kiest voor hardmetalen tanden, dan kan je meer dan 500 gaten zagen. Wij adviseren om bij MDF dus om te kiezen voor de Multi Purpose. Lees meer over gaten zagen in MDF.

Gaten zagen in hout

Wij adviseren om bij hout te kiezen voor hardmetalen en niet voor bimetalen tanden. Voor hout is de Multi Purpose dus de beste keuze. Lees meer over gaten zagen in hout.

Gaten zagen in tegels

Het kiezen van de juiste gatenzaag voor tegels is niet eenvoudig. Er zijn namelijk verschillende soorten tegels, die allen een eigen aanpak vergen. Lees meer over gaten zagen in porseleinen, natuurstenen en keramische tegels.

Gaten zagen in trespa

Voor trespa adviseren wij om onze Multi Purpose gatzagen met hardmetalen tanden te gebruiken. Met de Multi Purpose kun je namelijk tot 175 gaten in Trespa maken. Met een klassieke gatzaag van bimetaal zijn dit er hooguit 3 à 4. Lees meer over gaten zagen in trespa.

Gaten zagen in kalkzandsteen

De Multi Purpose is het meest geschikt is voor het zagen van gaten in kalkzandsteen. De Multi Purpose kan 2 à 3 gaten in de zachtere kalkzandsteensoorten zagen. Daarna kun je de hardmetalen tanden weer laten slijpen en is de gatzaag weer zo goed als nieuw. Lees meer over gaten zagen in kalkzandsteen.

Gaten zagen in keramische tegels

Keramiek is hard en slijtvast, maar goed te bewerken met de Diamond Dry gatzaag wanneer je de juiste techniek toepast. Lees meer over gaten zagen in keramische tegels.

Gaten zagen in composiet

Composiet is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende samenstellingen van materialen. Het ene composiet is het andere dus niet. Het selecteren van de juiste gatzaag kan hierdoor een lastige klus zijn. Lees meer over gaten zagen in composiet

Gaten zagen in harde steensoorten

De Multi Purpose gatzaag zal in de meeste gevallen ook wel door de hardere steensoorten gaan. Maar je moet er wel rekening mee houden dat dit ten koste gaat van de levensduur. Voor hardere steensoorten kun je dan ook veel beter de Diamond Dry gebruiken. Lees meer over gaten zagen in harde steensoorten

Zachte steensoorten

Voor het zagen van gaten in zachtere steensoorten is de Multi Purpose het meest geschikt. Kalksteen en zandsteen zijn voorbeelden van zachte steensoorten. Lees meer over gaten zagen in zachte steensoorten.

Wij delen onze kennis graag

Kennis is kracht, daar geloven we bij ProFit stellig in. Bij het juiste gebruik van onze tools komt de ware magie tenslotte pas echt boven drijven. Kennis delen om jou zo goed mogelijk op weg te helpen, is daarom belangrijk voor ons. Heb je nog hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? Met onze configurator heb je direct productadvies op maat. Ook kun je natuurlijk altijd contact opnemen voor persoonlijk advies. Onze experts staan voor je klaar.

Direct productadvies