Het advies van ProFit

Daar kun je van op aan.

Gaten zagen in MDF

Gaten zagen in MDF
Gaten zagen in mdf

Wil je gaten zagen in MDF? Dan ben je bij ProFit aan het juiste adres. Wij zijn al jaren de drijvende kracht achter ’s werelds slimste gatzagenlijn. In dit artikel ontdek je welke ProFit producten het meest geschikt zijn voor het zagen van gaten in MDF. Ook krijg je een aantal gebruikerstips.

Over ProFit

ProFit is fabrikant van slimme gatzaagoplossingen. In 25 jaar tijd hebben wij ons ontwikkeld tot een toonaangevende internationale speler met activiteiten in meer dan 20 landen. Als uitvinder van de beroemde TCT-gatzaag met hardmetalen tanden, zijn wij de grondlegger van de meest revolutionaire en inmiddels meest gekopieerde gatzaag ter wereld. Wat niemand echter kan kopiëren, is het gepatenteerde snelwisselsyteem Click & Drill® en onze vele andere gepatenteerde oplossingen. Wij blijven als Innovatie Top 100-bedrijf voorloper in de markt met een 100% focus op gaten maken.

Welke ProFit producten zijn geschikt voor gaten maken in MDF?

• Multi Purpose
• Multi Purpose Long
Bi-Metal PLUS
Bi-Metal Classic

Kies voor onze Multi Purpose collectie

MDF bestaat uit gedroogde houtvezels die met hars met elkaar zijn verbonden. Een gatzaag met bimetaal tanden kan hooguit 20 tot 30 gaten maken. Als je kiest voor hardmetalen tanden dan kan je meer dan 500 gaten zagen. Veruit de beste keuze voor jou als vakman.

Gebruikerstips

Bij het maken van gaten in MDF is voorboren van belang, zodat het materiaal niet scheurt. Het is belangrijk om op rustige wijze door het materiaal heen te zagen door evenwichtig kracht te zetten op de gatzaag. Harder duwen is niet beter om sneller door het materiaal heen te komen. Dit zorgt voor de beste afwerking en het mooiste resultaat. Wist je verder dat wij voor elk materiaal de juiste gatzaag hebben? Met de gatzagen van ProFit verwijder je de prop na het zagen in MDF heel eenvoudig door de gatzaag naar achteren te klikken.

Het aantal gaten per gereedschap in MDF
Tabel kunststof

Wij delen onze kennis graag

Kennis is kracht, daar geloven we bij ProFit stellig in. Bij het juiste gebruik van onze tools komt de ware magie tenslotte pas echt boven drijven. Kennis delen om jou zo goed mogelijk op weg te helpen, is daarom belangrijk voor ons. Heb je nog hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? Met onze configurator heb je direct productadvies op maat. Ook kun je natuurlijk altijd contact opnemen voor persoonlijk advies. Onze experts staan voor je klaar.

Direct productadvies