Het advies van ProFit

Daar kun je van op aan.

De meestgestelde vragen

De meestgestelde vragen
De acht meest gestelde vragen

Kennis is kracht, daar geloven we bij ProFit stellig in. Bij het juiste gebruik van onze tools komt de ware magie tenslotte pas echt boven drijven. Kennis delen om jou zo goed mogelijk op weg te helpen, is daarom belangrijk voor ons. Staat je vraag er niet tussen? Wij voorzien je graag van advies en zijn altijd snel te bereiken. Als drijvende kracht achter ’s werelds slimste gatzagenlijn zijn wij namelijk elke dag weer bezig met één ding: “hoe kunnen wij de vakmannen nog beter en sneller helpen met het maken van gaten.''

Over ProFit

ProFit is fabrikant van slimme gatzaagoplossingen. In 25 jaar tijd hebben wij ons ontwikkeld tot een toonaangevende internationale speler met activiteiten in meer dan 20 landen. Als uitvinder van de beroemde TCT-gatzaag met hardmetalen tanden, zijn wij de grondlegger van de meest revolutionaire en inmiddels meest gekopieerde gatzaag ter wereld. Wat niemand echter kan kopiëren, is het gepatenteerde snelwisselsyteem Click & Drill® en onze vele andere gepatenteerde oplossingen. Wij blijven als Innovatie Top 100-bedrijf voorloper in de markt met een 100% focus op gaten maken.

1. Waarom gaan hardmetalen tanden langer mee?

De hardmetalen (HM) snijtanden hebben een scherpere snijrand en zijn van een hard composietmateriaal. Dit materiaal behoudt een hoge hardheid tot een zeer hoge temperatuur (1000 °C). Indien je geregeld gaten moet maken, adviseren wij dus ook om een gatzaag met hardmetalen tanden te gebruiken. De Multi Purpose, HM Endura en de HM Cutter zijn voorzien van hardmetalen tanden. De betere en snellere spaanafvoer maakt ook dat de Multi Purpose gatzagen tot 10x langer mee gaan dan reguliere bimetalen gatzagen.

2. Wat is het verschil tussen de Bimetal Classic en de BiMetal PLUS?

De Bimetal Classic is de klassieke gatzaag voor algemeen gebruik. Deze gatzagen zijn vervaardigd van HSS-kwaliteit bimetaal, waardoor deze hun werk doen zoals het hoort: snel en nauwkeurig. Ideaal voor die ene specifieke klus in staal, gietijzer, aluminium, zink, koper en messing. De sterke variabele tanding geeft een zuiver zaagresultaat, zonder bramen. Voor veelvuldig gebruik zijn er de Bimetal Plus gatzagen. Deze zijn bikkelhard dankzij het gehalte van 8% kobalt. Voor intensief gebruik in de hardste metaalsoorten adviseren wij te kiezen voor de HM Endura. Dankzij de ultrasterke body en de geharde tanden houdt de HM Endura het echt lang vol.

3. Hoe kan je het beste een gat vergroten?

Dankzij het Click & Drill systeem van ProFit is een bestaand gat vergroten eenvoudiger dan ooit. Het is van belang om de gatzaag van de huidige afmeting van het bestaande gat in de gewenste diameter gatzaag te plaatsen. Vervolgens zaag je een stukje in het bestaande gat en de nieuwe diameter vindt zijn weg. De kleine diameter gatzaag kan verwijderd worden en de nieuwe diameter gatzaag doet zijn werk. Voor deze toepassing hebben wij een nieuw hulpstuk, de DDHT, ontwikkeld.

5. Welke grote maten Multi Purpose hebben jullie?

Wij hebben het meest uitgebreide assortiment gatzagen van de wereld. Momenteel loopt ons assortiment van 16 tot en met 330 mm.

6. Hoe gebruik je de Diamond Dry?

Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je niet probeert om rechtstandig een gat te maken in een harde tegel. Omdat de tegels zo hard zijn is het bijna onmogelijk om goed te centreren. Een centreerhulp raden wij daarom ten sterkste af, het beste is om schuin aan te zetten om grip te krijgen. Gedurende het boren is het verstandig om te walsen. Walsen is het maken van een draaiende beweging tijdens het boren. Dit werkt goed omdat het meeste diamant aan de zijkant van een diamantboor en niet aan het uiteinde van de kop zit. Pas je deze techniek niet toe dan komt het voor dat je maar drie gaten kan maken. Wanneer je het walsen wel toepast kan je ongeveer 40 gaten maken met onze Diamond Dry. Dan bespaar je dus écht veel geld.

7. Hoe lang gaan de gatzagen mee?

Onze Multi Purpose gatzagen gaan gemiddeld tien keer langer mee dan normale bimetalen gatzagen. Dit hangt wel sterk af van het gebruik. Bovendien zaagt de Multi Purpose minstens 5x sneller dan normale bimetalen gatzagen.

8. Hoe maak je een aanzet met met de centreerboor?

Het maken van een stabiele aanzet met de centreerboor of de kleinere maten (5 t/m 16 mm) is met de juiste techniek vrij eenvoudig. Het is belangrijk om de achterkant van de boormachine op het oppervlak te laten rusten voor meer stabiliteit en houvast. Daarna kun je het toerental op de boormachine instellen en de boor rustig op het materiaal laten zakken. Als je voelt dat de boor in het materiaal zakt, kun je de boormachine rustig laten ronddraaien.

Wij delen onze kennis graag

Kennis is kracht, daar geloven we bij ProFit stellig in. Bij het juiste gebruik van onze tools komt de ware magie tenslotte pas echt boven drijven. Kennis delen om jou zo goed mogelijk op weg te helpen, is daarom belangrijk voor ons. Heb je nog hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? Met onze configurator heb je direct productadvies op maat. Ook kun je natuurlijk altijd contact opnemen voor persoonlijk advies. Onze experts staan voor je klaar.

Direct productadvies