Het advies van ProFit

Daar kun je van op aan.

De vakman van het kwartaal: Danny Rietvink

De vakman van het kwartaal: Danny Rietvink
Vakman kwartaal

Ieder kwartaal zet ProFit een uitzonderlijke vakman in het zonnetje. Daarnaast ontvangt deze professional een ProFit cheque t.w.v. € 200,- te besteden bij een dealer van voorkeur. Dit kwartaal is Danny Rietvink van Rietvink Totaalbouw Hillegom de gelukkige. Wij hebben hem voor deze gelegenheid geinterviewd. Nomineer ook een klant of collega en leg uit waarom hij of zij dit verdient op nominatie@profitgatzagen.nl.

Interview met Danny Rietvink van Rietvink Totaalbouw Hillegom

Wekker?

5:15 ‘s ochtends

Zwart? Suiker? Melk?

Zwart! Lekker sterk graag!

Welke projecten zijn jouw specialisme?

Het plaatsen van gashaarden en houtkachels voor nieuwbouw en renovatie.

Hoe ziet zo’n klus eruit?

Ik noem dat een ABC-tje. Na controle of alles conform specificatie geleverd is begin ik met het leggen van de gasleiding door de kruipruimte, dan heb ik dat vast gehad! Daarna doe ik een gevelboring met diamant, of ik maak een gat in het dak voor het rookgas- en aanvoerkanaal. Zodra dit op zijn plek zit installeer ik de haard en werk een controleprogramma af om te zien of alles goed werkt. Afhankelijk van de situatie werk ik daarna nog stuc-klaar af met vuurvast plaatmateriaal.

Op welke recente klus ben je echt trots?

Pas geleden heb ik een luxe gashaard in een jaren-30 huis geplaats, een echte uitdaging! De klant was al bijna afgehaakt toen eerdere specialisten zeiden dat wat hij wilde niet kon. Met uitgekiend hak- en breekwerk plus het verstevigen van de constructie kon het project uiteindelijk precies naar wens worden opgeleverd. Kijk dat vind ik leuk, dat je echt even moet nadenken. Het was millimeterwerk maar het resultaat is om door een ringetje te halen.

Hoe ben je in dit vak gerold?

Ik ben al jong in de aannemerij terecht gekomen. Collega’s zullen dat herkennen, je rolt van het één in het ander. Op een goed moment kwam ik bij een haardenbouwer en heb daar 6 jaar in loondienst gewerkt. Inmiddels ben ik alweer een flink aantal jaar zelfstandig actief.

Welk gereedschap gebruik je het meest?

Mijn Festool liniaalzaag voor plaatmateriaal.

Over gereedschap gesproken, welke bus rij je?

Een Mercedes Sprinter, verlengd en verhoogd in de 180pk uitvoering. Ik heb deze helemaal zelf ingetimmerd want ik hou nu eenmaal van georganiseerd werken. Mijn volgende bus wordt weer een Sprinter, maar dan een bakwagen.

Ben je bekend met ProFit?

Zeker! Dik 10 jaar geleden zag ik een maat van mij die elektricien is bezig met een ProFit MP gatzaag. Tot die tijd heb ik altijd staan vloeken tijdens het gebruik ervan, vooral omdat die stomme kern er nooit uit wil. Tot ik hem met één druk op de knop de prop eruit zie halen. Daarna gelijk zelf een set gekocht!

Wat gebeurt er als blijkt dat je favoriete gereedschap niet bij je hebt?

Ik heb dan echt een baaldag! Je bent gewend te werken met goede spullen, dus ik rij direct terug naar de zaak. Neem die lange ProFit MPL in Փ210mm voor dakdoorvoeren in houtskeletbouw. Gewoon een superding! Scheelt zoveel tijd en werkt zoveel netter.

Welke nieuwe innovatie hoop je dat ProFit introduceert?

Ik ben nog wel in de markt voor een Փ160mm en 210mm droge diamantboor voor gevelboringen in een spouwmuur. Een flink lange svp van 45cm zodat ik er in één keer doorheen kan en geen last heb van ‘natte rommel’ zoals bij mijn huidige boor met waterkoeling.

Wat ga je doen met je waardecheque, waar ga je hem besteden?

Ik ga lekker shoppen bij ‘mijn’ Mastermate in Hillegom, zij hebben alles van ProFit liggen en je kunt altijd extra diameters gebruiken.

Tot slot, welke collega zou je zelf nomineren?

Jack Rusman, elektricien. Door hem heb ik ProFit leren kennen. Een echte specialist, zijn bus ziet er goed uit en toen ik mijn eigen huis ging verbouwen heb ik hem gevraagd de elektra te doen. En dat zegt wat! Hij gaat er gewoon als een malle doorheen en maakt alles perfect voor elkaar.

Wij delen onze kennis graag

Kennis is kracht, daar geloven we bij ProFit stellig in. Bij het juiste gebruik van onze tools komt de ware magie tenslotte pas echt boven drijven. Kennis delen om jou zo goed mogelijk op weg te helpen, is daarom belangrijk voor ons. Heb je nog hulp nodig bij het selecteren van het juiste product? Met onze configurator heb je direct productadvies op maat. Ook kun je natuurlijk altijd contact opnemen voor persoonlijk advies. Onze experts staan voor je klaar.

Direct productadvies

  1. Gatenzaag Multi Purpose Naar het product