Het laatste nieuws

Altijd up-to-date voor iedere klus.

De vakman van het kwartaal: Michiel Mortier

De vakman van het kwartaal: Michiel Mortier

Ieder kwartaal zet ProFit een uitzonderlijke vakman in het zonnetje. Daarnaast ontvangt deze professional een ProFit cheque t.w.v. € 200,- te besteden bij een dealer van voorkeur. Dit kwartaal is Michiel Mortier van Gasservice Kennemerland de gelukkige. Wij hebben hem voor deze gelegenheid geïnterviewd. Nomineer ook een klant of collega en leg uit waarom hij of zij dit verdient op marketing@boorwerk.nl .

Wekker?

06.30 uur, behalve op zondag.

Zwart? Suiker? Melk?

Zwart, met suiker!

Welke projecten zijn jouw specialisme?

Ik zit meer in het particulier vervangen van ketels, airco’s en dan de calculatiekant.

Hoe ziet zo’n klus eruit?

Er komt een klant met een aanvraag voor een nieuwe CV ketel, dan gaat er een monteur naar toe en die neemt de klus op. De klant krijgt een offerte, wij hebben een soort van "recepten", zodat ze vanuit hap klare brokken een offerte kunnen maken. De klant kan deze offerte meteen tekenen en als er nieuwe pakketten worden gemaakt of afspraken met fabrikanten, dan doe ik dat.

Heeft u voorheen zelf als monteur gewerkt?

Ik ben als monteur begonnen bij Gasservice, voor onderhoud en servicewerk. Daarna ben ik doorgeroeid als service manager, begonnen met het plaatsen van CV ketels. Dat is iets wat we eigenlijk nooit deden.

Hoe ben je in dit vak gerold?

Ik heb gesolliciteerd naar een advertentie die in de krant stond, mijn vader zei: "Dat is misschien wel wat voor je". In 1988 heb ik gesolliciteerd en sindsdien werk ik hier. Door mijn kennis en vaardigheden heb ik mij opgewerkt naar mijn huidige functie.

Welk gereedschap gebruiken je monteurs het meest?

Ik denk dat zij het meest de boormachines en slagschroevendraaiers gebruiken. En dan kom je natuurlijk terecht op producten zoals die van jullie.

Je bent dus bekend met ProFit, vertel eens?

Wij hebben zeven of acht installatiemonteurs en één daarvan is coördinator. ProFit stond vorig jaar of twee jaar geleden op een soort beursje bij Mastermate. Die jongens waren erover te spreken. Toen ben ik in gesprek gegaan en hebben we koffertjes samengesteld.

Wat gebeurt er als blijkt dat de jongens hun favoriete gereedschap niet bij zich hebben?

Ja, dan bellen ze op van: "Ik kan niet verder" en dan moet dat opgelost worden.

Welke nieuwe innovatie hoop je dat ProFit introduceert?

De Concrete Light, de boor voor de hardere steensoorten in kleinere maten. We hebben nu de Multi Purpose, met vijf verschillende maten. Wij doen veel met condens afvoeren, dat is 40mm, de concrete begint bij 57mm.

Wat ga je doen met je waardecheque, waar ga je hem besteden?

Als de Concrete Light in kleinere maten beschikbaar komt, dan daaraan natuurlijk!

Tot slot, welke collega zou je zelf nomineren?

Tja, dat is een lastige. Je hebt coördinatoren, die jongens weten waar ze mee bezig zijn en zijn goed in wat ze doen. Bijvoorbeeld Marco van der Meij, die doet installaties, Patrick Vlaar doet airco’s, John Buijsters en Jaco Schrama. Wij leunen op hun en zijn sturen de dingen aan dus één van hun zou ik nomineren.