Het laatste nieuws

Altijd up-to-date voor iedere klus.

Een volledige aanbouw zonder bouwbedrijf of aannemer? Bram deed het!

Een volledige aanbouw zonder bouwbedrijf of aannemer? Bram deed het!

Bram Venhoven heeft in 2019 een huis gekocht waarbij hij een volledige aanbouw heeft gerealiseerd. Dit heeft hij helemaal zelf gedaan zonder een bouwbedrijf of aannemer! Hoe gaaf is dat? Wil jij meer weten over het verhaal van Bram? Lees dan snel verder!

Hoe zijn jullie tot deze grote verbouwing gekomen?
Wij hebben in 2019 het huis gekocht, als investering en om er zelf in te gaan wonen en eigenlijk vanaf het begin wilde wij al een aanbouw gaan maken.

Dat is best een heftige opgave lijkt me zo zonder bouwbedrijf?
Ja zeker, dat is zo! Ik kom van origine wel uit de bouw en ben altijd als elektricien en loodgieter bezig geweest. In die jaren heb ik natuurlijk wel veel gezien. Eerst wilde ik wel een aannemer of timmerbedrijf inschakelen maar toen ik daar aan toe was, was het door de corona crisis en de druk op de bouw zo druk dat er niemand beschikbaar was. Toen dacht ik ach zo moeilijk kan het toch niet zijn? En toen ben ik het zelf gaan doen. Er heeft wel iemand voor mij de stalenbalk berekend die ik in mijn huis heb moeten plaatsen om te zorgen dat het een stevig geheel bleef.

De grootste tegenvaller?
Oei, dat vind ik een lastige, er ging niets echt mis eigenlijk. Maar als ik iets moet noemen dan denk ik dat ik dacht dat ik mijn buitengevel kon laten staan. Ik wilde de stalenbalk er in laten schuiven maar door stempels en veel andere dingen werd dat zo complex dat ik toen besloten heb de gehele achtergevel weg te halen en opnieuw te bouwen.  

Oké, dat is een groot besluit...
Ja zeker, achteraf ben ik er wel echt onwijs blij mee. Alles is nu glad, strak en een geheel.

Wat was de grootste meevaller?
De kosten. Omdat ik heel veel zelf heb gedaan: ik moest natuurlijk iemand de balk laten berekenen en een kraantje huren voor het plaatsen van de balk. Maar al met al heeft het zelf verbouwen me heel veel kosten bespaard.

Vanuit die stalen balk kwam je bij ProFit terecht, hoe is dat gegaan?
Eigenlijk via Google, ik was opzoek naar een goede staalboor en toen kwam ik bij jullie website terecht. Ik ben toen gaan informeren en lezen en kreeg veel vertrouwen in het product. Nadat ik het had besteld en kon gebruiken viel het me echt 100% mee. De HM Endura ging zo gemakkelijk door de stalen balk heen echt binnen 20 seconden en die stalen balk was wel gewoon 1 cm dik, zelfs nog na 20 gaten dat was echt ongelofelijk.

Heb je verder nog producten van ProFit gebruikt?
Ja, ik heb de CleanCut gatzaag voor gipsplaten.

Zou je ProFit aanraden aan mensen in je omgeving?
Ja, zeker! En dan met name de HM Endura voor het boren door staal, hij kost wel een beetje maar hij verdient zichzelf echt dik terug!

Ben jij benieuwd geworden naar de krachtpatser die Bram heeft gebruikt? Klik dan hier.